сряда, 25 април, 2018
0

Съветниците от БСП питат кмета Хасан Азис как са продадени имоти на пазара

БСП в Кърджали разпространи питане до кмета Хасан Азис и до управителя на Пазара на производителите Рамадан Вели във връзка с изнесена в медиите информация за продажба на 40 обекта на дружеството:

Уважаеми г-н Кмет,

Във връзка с  предоставена информация от дружество „Пазар на производителите” – град Кърджали  пред местните медии, че към този момент са изградени и продадени 40 обекта на дружеството и че при проведената тръжна процедура на 24.05.2016 са участвали общински съветници, отправям следното питане:

1.В какъв размер са реализираните приходи от продажбата на всички обекти и как са разходвани тези приходи?

2.Какъв е размерът на дълга към този момент и каква част по проекта е европейско финансиране?

3.Представителите, участващи в комисията по провеждането на търга, от кои групи съветници са били излъчени?

Питането е отправено, освен до кмета Хасан Азис, и до управителя на СД „Пазар на производителите” – г-н Рамадан Вели. Инициатор на това питане е г-н Милко Багдасаров, председател на групата общински съветници от БСП-Кърджали.

„Тревожни са съмненията за непрозрачност на тръжната процедура и нерегламентирани действия, съпътстващи проведения търг. А последствията са за гражданите на Кърджали! Категорично настояваме легитимните органи да упражнят своите правомощия, като разследват случилото се на 24.05. 2016 г.! Учудване буди и общото мълчание на ДПС и ГЕРБ, които заедно би следвало да носят отговорността, че избраха този управителен съвет и подкрепят действията му. Ние няма да мълчим!”, е мнението на групата съветници от БСП, изразено от Милко Багдасаров.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™