сряда, 23 май, 2018
0

50 наши ученици гостуват в Одрин

50 ученици от всички училища в община Кърджали са на тридневно посещение в община Одрин от днес. Визитата е по покана на кмета на побратимената община Одрин Реджеб Гюркан и в изпълнение на Протокола за сътрудничество между двете общини, подписан от кметовете на Кърджали и Одрин инж. Хасан Азис и Реджеб Гюркан за побратимяване, който включва и сътрудничество в сферата на образованието и културата.
Програмата на нашите ученици е изключително богата и разнообразна. Според ръководителя на групата Байрам Юсеин, в областта на учебно-възпитателната работа те ще имат възможност да обменят положителен опит с връстниците си от 75-о основно училище, след което заедно ще бъдат на концерт на известния детски хор към общината. Учениците ще посетят световноизвестния Музей на здравето, построен през 15-ти век на десния бряг на река Тунджа. Програмата включва още посещение на джамията Селимие – най-голямата гордост на побратимената ни община, и църквата „Свети Константин и Елена” в квартал „Киришхане”, построена в края на 16-ти век.
В рамките на гостуването групата деца от Кърджали ще имат среща и с кмета на Одрин.
В духа на взаимното сътрудничество, през месец юли т.г.15 ученици от побратимената община град ще бъдат гости на община Кърджали по покана на кмета инж.Хасан Азис.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™