вторник, 20 март, 2018
45

В събота откриват третия етап на парк „Арпезос-Север”

Kardzhali 2014 Gathering of Alumni 1981 physics of Sofia University Kliment Ohridski. Кърджалийското сборище 2014 на випуск 1981 физика на Софийския Университет Климент Охридски

На 6 юни/събота/2015 г. от 10.30 часа ще официалното ще бъде открит парк „Арпезос-Север”-трети етап/До Пазара на производителите/ . За присъстващите е предвидена музикална програма, която ще започне в 10 ч. и спортен празник, съобщават от общинската администрация.
Заедно със завършените вече първи и втори етап паркът „Арпезос – Север“ е на площ от 130 дка. Близо 13 млн. лв. е са вложени в него в последните три години.
Според кмета на Кърджали инж. Хасан Азис паркът е уникален и със своите растителни видове – над 170 600 дървета и над 2000 храсти и цветя, с 18-те спортни съоръжения, разположени на територия от 69 дка в обхвата на третия етап.
Акцент в новата паркова зона са спортните съоръжения за масов спорт. Сред тях е единствената писта за кегелбан в България. Другите съоръжения са малко футболно игрище с настилка от изкуствена трева, комбинирано игрище за хандбал и баскетбол, комбинирано игрище за волейбол и бадминтон, игрище за плажен волейбол с трибуна, стационарни тенис маси.
В парка са изградени о беседки за отдих и тихи игри, детски площадки, фитнес съоръжения за възрастни хора, паркова ВиК мрежа и автоматизирана поливна система, както и система за видеонаблюдение. Алейното осветление е енергоспестяващо със соларни осветителни тела. Стартът на строителните дейности по третия етап на парк „Арпезос-север“ беше даден през май 2014 г. Проектант е колектив от „Грийн лайн-Ганчо Бакалов“ – София. Изпълнител е консорциум „Арпезос“, в който влизат кърджалийските фирми „Арда строй“, „Караман“ и „Електроизграждане“.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™