понеделник, 19 март, 2018
37

Гърци окупират бензиностанциите в Кирковско

В северна Гърция в последните месеци цените на горивата са най-скъпи, коментират съседите

Бензиностанция да имаш в това време. Това коментират кирковчани, гледайки опашките от гръцки коли пред двете бензиностанции в селото. Въпреки голямото чакане на граничния пункт в последните седмици съседите идват тук да заредят с гориво и да си вземат евтини продукти и строителни материали. Пълнят туби с бензин, освен резервоарите. Почти не влизат в селото, освен в почивните дни, когато пълнят заведенията.
0.99 лв. (0.50 евро) е цената на газта у нас, докато при гърците на места е двойно повече. В Северна Гърция в районите на Ксанти, Комотини и Кавала са най-високите цени на горивата в страната, коментират запознати.

Печалбата на доставчиците на бензин, дизел и газ е към 20% -25% ,  правителството обмисля мерки, за да се нормализира ситуацията в полза на всички потребители. Според седмичника на цените на горивата в южната ни съседка през май цената газта е била 0,77 евро за литър. В Северна Гърция литърът върви от 0,85 до 0,96 евро. Литър безоловен бензин е 1,59 евро,  за дизелово гориво плащат  1,26 евро.
Местните подозират, че има картелно споразумение на търговците на гориво да поддържат необосновано по-високи цени. Разстоянието от пристанищата също не би трябвало да е оправдание за по-скъпите горива. Конкуренцията на българските бензиностанции в пограничните райони също не оказва влияние върху цените на горивата в Гърция.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™