понеделник, 19 март, 2018
34

Алековци излязоха на протест срещу предложението за сливане на двете гимназии

Те заявиха, че евентуалното преобразуване засяга най-вече тях, учениците и искат да бъде чуто и тяхното мнение

Учениците от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ излязоха на протест след като разбраха за предложението на началника на РИО-Кърджали за преобразуване на гимназията чрез сливане с Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ по националната програма“Оптимизация на училищната мрежа“.

По собствена инициатива алековци се събраха пред паметника на своя патрон в двора на училището и единодушно изразиха своето категорично нежелание да се обучават в преобразувано училище. Те сами са организирали протеста чрез социалната мрежа, подготвили са плакати и лентички, с които казват „НЕ НА СЛИВАНЕТО“ между ПГИ и ПГТ.

Представители на ученическите съвети по класове поискаха разговор с директора на гимназията Кера Петрова. Председателите на съветите изразиха своето желание да присъстват на обявената за 4 юни от 19 часа среща, която ще се проведе в Актовата зала с началника на РИО-Кърджали. Те заявиха, че евентуалното преобразуване засяга най-вече тях, учениците и искат да бъде чуто и тяхното мнение.

На срещата председателите на ученическите съвети възнамеряват да зададат от името на своите съученици конкретни въпроси към г-н Колев и очакват да получат адекватни отговори. Пред паметника на Алеко Константинов учениците паднаха на колене в знак на почит към своя патрон, след което казаха клетвата на алековеца, която всички полагат при постъпването си в гимназията. Като достойни последователи на Щастливеца алековци с гордост скандираха неговото име.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен

  05.06.2015 at 22:50

  нека да се помъчат

  0
 2. Анонимен

  05.06.2015 at 22:28

  Поздравление за учениците. Но битката им е обречена

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™