събота, 17 март, 2018
20

Ученици от Електрониката участваха в международна конференция в Анталия

От 26.05.2013г. до 30.05.2013 в гр. Анталия, Турция се проведе Осмата тематична конференция на Европейската Комениус мрежа Ecomedia Europe. Партньорската мрежа е създадена  по програма Сократ през 2005 с финансовата подкрепа на Европейската комисия. По-късно тя преминава и се развива в мрежа по програма Коменски. Стратегическо развитие на информационните и комуникационни технологии  в образованието и стимулиране на обучителните институции да използват ИКТ в подкрепа на работата им по Европейски проекти са основната  тематична област на Ecomedia Europe.

В работните сесии на осмата тематична конференция на мрежата  взеха участие представители на 18 държави. От българска страна се включи инж. Антоанета Сендова, старши учител в ПГЕЕ“Капитан Петко войвода“.

Училището  е активен член на мрежата от месец ноември 2011г. Членството в мрежата се дължи на тясното сътрудничество между инж. Петко Кушлев, директор на професионалната гимназия, и г-н Херберт Еили от гр. Волфсберг, Австрия, координатор на Ecomedia Europe. Това сътрудничество дава възможност за споделянето на образователен ресурс и подкрепа в развитието на нови образователни модели.

Голям интерес  сред участниците на конференцията предизвика обзорът, който направи проф. д-р Йохан Гюнтер от  Австрия, за развитието на електронното обучение в различните държави и перспективите, които очерта за повишаване на нивото. Представен бе софтуер, който свободно може да се използва в училищата, и бе предложена помощ на партньорите от мрежата за овладяване на основните инструменти за е-обучение.

Включването на ПГЕЕ в работата на осмата тематична конференция  на Ecomedia Europe ще доведе до укрепване на партньорските връзки  и по -нататъшно сътрудничество в успешното реализиране на съвместни проекти.

Участието в конференцията бе финансирано със средства по секторна програма Коменски към програма Учене през целия живот.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™