сряда, 21 март, 2018
20

Орешарски: МВР показа сериозни дефекти

МВР показа сериозни дефекти в работата в последните четири години, заяви Пламен Орешарски след заседанието на правителството.  „Аз лично няма да се съглася да продължи да работи така. И ако някой счита, че то е било в идеално състояние в последните четири години, може да продължи да занимава нашите партньори – подчерта премиерът. – Аз ще се опитам пред партньорите да аргументирам обратното – че МВР трябва да започне да работи в интерес на хората и да видим по-отчетливи резултати от неговата дейност, като за тази цел са необходими и някои промени, които в момента извършваме.“

„Мисля, че всяко ново правителство има известно основание системи, които счита, че не работят добре, да се опита да ги преподреди, за да работят по-добре в съответствие с целите, които е поело пред обществото. А опитът за натрапване на някакви идеализирани стари структури, които всички се убедихме, че дават дефекти, не е за насърчаване“, заяви Орешарски.

Мога да изразя известно разочарование, че протестите бяха на втория ден, и вероятно чисто в политически план, това е един от рекордите. Обикновено има толеранс от 100 дни, каза Орешарски. Давам си сметка, че нямаме 100 дни. Българските граждани очакват с известно напрежение първите стъпки на кабинета, заяви още министър-председателят.

По отношение на външната политика той изтъкна, че ще имаме пълна приемственост: „Ще работим за добри отношения с всички наши съседи.“ „Уважаваме избора на турския народ по отношение на неговото правителство, така че ще работим за добросъседство“, отговорs премиерът на на въпрос за ситуацията в Турция.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени