събота, 17 март, 2018
78

Две нови линейки получи Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали

Те са закупени със средства на Здравното министерство, цената на една линейка е 74 772 лева с ДДС.

Замeстник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски връчи ключовете на две нови линейки „Фиат“ на директора на ЦСМП Кърджали д-р Атанас Митков. Те са закупени със средства на Здравното министерство, цената на една линейка е 74 772 лева с ДДС. Колите ще бъдат предоставени на филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Ардино и Крумовград, каза д-р Атанас Митков. Те ще бъдат оборудвани с модерните апарати за ранна диагностика Корпулс 3, които вече бяха предоставени на двата филиала.
С поредната придобивка линейките в Центъра за спешна медицинска помощ стават 35, като 10 с от тях са високопроходими. Има и три леки коли, които се използват за транспорт на алкохолните проби. Д-р Митков подчерта, че най-новите коли на Спешната помощ са на 4-5 години, а има и такива, които са над 30 –годишни.
Още преди първия сняг Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали ще получи ще още две нови високопроходими линейки, обеща зам.-министър Персенски. Той добави, че Министерството на здравеопазването си е поставило за цел да поднови всички линейки в страната през следващите пет години. От началото на годината в страната са доставени 56 нови коли. Развитието на спешната помощ в национален план е наш приоритет в следващите пет години. България не е от най-богатите страни в Европа и средствата, които можем да заделим като капиталови разходи са 15 милиона за една година. Щеше да е много хубаво, ако са 150 милиона. Нямаше да вземем само две линейки и да се съобразяваме с цената им. Радвам се, че макар и с малко, успяваме да подменяме автопарка във всички Спешни центрове в страната и така да подобряваме условията за работа на спешните медици, защото това е тяхното работно място, каза д-р Адам Персенски. Той благодари на колегите си в Кърджали за начина, по който се справят със задълженията си. В София се говори, че Центърът за спешна медицинска помощ в тук е един от добрите центрове в България, заяви зам.министърът. Линейките са стандартно оборудвани с вакумна и кислородна инсталация, добави д-р Атанас Митков.Когато получим обещаните високопроходими линейки, те ще бъдат пренасочени в Ардино и Крумовград, а тези ще са в други филиали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™