сряда, 25 април, 2018
0

Преподавателят от Момчилград Фикри Еллез вече е доктор на географските науки

СОУ „Н. Й. Вапцаров“  в Момчилград се нареди сред малкото училища в България, които могат да се гордеят и похвалят с учител, който успешно защитава дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен доктор. Учителят по география, история и домашен бит и техника Фикри Якуб Еллез вече е доктор на географските науки. Той завършва средното си образование в СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ през 1994 год.

Фикри Еллез д. г. н. защитава своя дисертационен труд на тема „Културна-политически аспекти на трансграничното сътрудничество Източни Родопи – Западна Тракия“ (на примера на мюсюлманските етно-социални общности) в СУ „Свети Климент Охридски“, Геолого-географски факултет, Катедра „Регионална и политическа география“. Научен консултант на труда е доц. д-р Марин Русев.

В продължение на 4 години Фикри Еллез провежда своите изследвания на терен в предварително определени общини от областта, които са разпределени равномерно и балансирано. Младият научен работник има предложения за работа от престижни университети в страната, които засега отхвърля.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™