сряда, 25 април, 2018
0

15 безработни от община Кирково придобиха специалност помощник-възпитател

В рамките на проекта “Шанс за работа – 2016 г.”, 15 безработни от община Кирково придобиха специалността „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца”. Съгласно сключен Договор с Агенция по заетостта, чрез дирекция “Бюро по труда” – Кирково и в партньорство с РС на КНСБ, община Кирково реализира проект “Шанс за работа – 2016 г.”

Целева група по проекта бяха безработни младежи до 29 г., с основно или по-високо образование, без професионална квалификация и регистрирани в Дирекция “Бюро по труда”.

След приключване на обучението, безработните лица положиха изпит. След което младите хора придобиха професионална квалификация по професията „Помощник-възпитател“, специалност „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца”.

Удостоверенията им за професионална квалификация бяха връчени от кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман.

Регионалният лидер на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева заяви, че удостоверенията се  издават от Центъра за професионална квалификация към синдиката. Документът не е сертификат, но на национално равнище КНСБ има подписани международни договори с Италия и Испания и може да се ползва в целия ЕС.

Съглacнo ycлoвиятa нa пpoгpaмaтa oт 15 oбyчeни млaдeжи, общинaтa ще ocигypи тpимeceчнa зaeтocт нa 40 % oт ycпeшнo пpeминaлитe кypca.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™