сряда, 23 май, 2018
0

Кърджалийци предложиха:Да се отвори за движение на автомобили бул. „България”, по ул. „Джордж Вашингтон” да преминават автобуси

Допълн ително обезопасяване на пешеходните пътеки по бул. „Беломорски”, ул. „1-ви май” и кръстовищата в Кърджали, намиращи се до училища и детски градини, тяхното осветяване с ЛЕД осветление. Облекчаване на автомобилния трафик чрез отваряне на бул. „България”, от комплекс „Орфей” до ресторант „Москва”, отваряне на ул. „Джордж Вашингтон” за градски автобуси и др.

Това са част от предложенията, направени днес  по време на заседанието на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението. То се проведе в голямата зала на Бизнес инкубатора, участваха общински съветници, представители на областната администрация, Областно пътно управление, КАТ-Пътна полиция, директори на училища и детски градини, на съюзите на инвалидите и незрящите, представители на таксиметровите и автобусни превозвачи. Заседанието бе председателствано от председателя на Транспортната комисия, заместник-кмета Иван Велев, а в него дейно участие взе кметът инж. Хасан Азис.

По предложение на кмета инж. Хасан Азис участниците във форума взеха решение да бъде сформирана междуведомствена комисия с представители на различните институции имащи отношение по въпроса за безопасността на движението в областния град, която да селектира и обобщи постъпилите предложения в доклад.

Въпросният документ ще бъде предаден на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението и ще бъде основа за изготвяне на цялостен генерален проект за безопасността на движението в община Кърджали, който до началото на новата учебна година трябва да започне да се реализира поетапно. В проекта ще залегне и въвеждането на зона за почасово паркиране/Синя зона/ в централната част на града за ограничаване на интензивния трафик и масовото паркиране.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™