понеделник, 19 март, 2018
8

Рекорден брой медали за „Славейков”

Два рекорда постави СОУ „Петко Рачов Славейков“ тази година в Ученическите игри. Шампионското училище имаше шест отбора в републиканските финали и завоюва четири призови места в тройките – една индивидуална титла и три комплекта сребърни медали в отборните първенства. Толкова много финалисти и толкова много медали – специалистите са категорични, че е налице уникално постижение в България.

Новите медалисти от финалите този уйкенд са волейболните отбори при момчета 5-7 клас с треньори Павел Митев и Димитър Гочев и момичета 5-7 клас с треньор Елин Карабашев – и двата отбора се пребориха за сребърните медали в оспорваната конкуренция.

Тази седмица бяха и баскетболните финали – момичетата 5-7 клас с треньор Димитър Георгиев се класираха на престижното шесто място. Това е важен пробив, защото за пръв път бастетболен отбор на „Славейков” беше на републикански финали.

Вчера по традиционния начин трите формации бяха приветствани пред главния вход на училището от директора Милко Багдасаров. Рекордния брой финалисти тази година усложни програмата на директора на най-голямото училище в желанието му да бъде на всички финали.

Да припомним, че СОУ „Петко Рачов Славейков” има тази година златната медалистка по тенис на маса от републиканските финали на Ученическите игри Есин Саид и сребърните медалисти волейболният отбор при юношите 8-10 клас.

Да припомним още, че отличната статистика за спорта в СОУ „Петко Рачов Славейков” включва и още едно рекордно число – 9 първи места в областните първенства в тазгодишните ученически игри.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™