понеделник, 19 март, 2018
11

Информационни седмици за Пречиствателната станция организира община Кърджали

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи днес в информационния ден организиран по „Интегриран Воден Проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” , финансиран в рамките на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.” В рамките на около час той, заедно с възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”, направи обиколка на всички съоръжения. Разговаря с младите хора за впечатленията им от видяното и им разказа за пътя, през който е минала община Кърджали, за да бъде реализиран подобен мащабен проект. Градоначалникът обърна специално внимание на дейността на Пречиствателната станция, оборудването, което е по немска технология и едно от уникалните съоръжения – метантанка, който дава възможност отпадните вещества да бъдат преработени и с получената енергия да се захранват част от съоръженията в пречиствателната станция.
Инж. Азис обяви, че информационните дни ще продължат и след 10 юни. Ще бъде дадена възможност на всички ученици от общината, проявили интерес, да посетят Пречиствателната станция и да научат повече за работата й и за направените инвестиции по проекта. Информационните дни ще се превърнат в информационни седмици, коментира инж. Азис. Всички желаещи граждани също ще могат да посетят станцията, а организацията ще бъде осъществена по квартали.
Пречиствателната станция ще бъде разгледана и от общинските съветници в Кърджали, като поканата към тях кметът ще отправи по време на предстоящото заседание на Общински съвет Кърджали, което ще се проведе на 25 юни.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™