понеделник, 19 март, 2018
11

Търговец от Пловдив звъни 180 пъти на тел. 112 в Кърджали

Телефонен терорист, подал 180 фалшиви обаждания на телефона за спешни повиквания 112, е глобен с 600 лева. Ангел Ковачев обаче твърди пред съда: Не съм звънял аз! Казусът в момента е пратен в съда. Магистрати твърдят, че подобен случай не са имали досега, съобщава „Марица“.

Историята започва в края на август м.г., когато диспечерите на дирекция “Национална система 112” – Кърджали, получават фалшив сигнал за бомба в училище. Веднага се предприемат всички необходими мерки, които се налагат в подобна ситуация. Оказва се, че сигналът е фалшив. По същата схема от същия телефонен номер в рамките на около два месеца постъпват 180 обаждания за различни спешни ситуации.
При проверката става ясно, че нито едно от тях не е застрашавало нечий живот и на практика не е имало критична ситуация. Проверката на фалшивите сигнали обаче е отнело огромно количество време, излишно разкарване и нерви на проверяващите.
Образувана е преписка. При проверката в базата данни на мобилния оператор полицията установява, че телефонният номер се води на Ангел Ковачев. По преписката е приобщено писмо от дирекция “Национална система 112 РЦ 112 – Кърджали, с което се сезира началникът на ОД на МВР ­ Пловдив, да предприеме действия за прекратяване на подаване на фалшиви сигнали. От записите става ясно, че на 112 се обажда детски глас, който в повечето случаи мълчи или отправя нецензурни думи. Локализацията на обажданията е от Асеновград.

На титуляра на собственика на СИМ-картата, от която са подавани фалшивите сигнали ­ Ангел Ковачев, е наложена глоба в размер на 600 лева. По закон за подобно престъпление може да се издаде присъда до 2 г. затвор и да се наложи глоба до 1000 лева.  Не съм бил аз, категоричен е Ковачев. Той има дребен бизнес и продава хранителни стоки в будка в район “Източен”.
По това време дори не съм бил в България, твърди Ковачев. Със свидетели той доказва, че за близо два месеца е бил в Париж. По думите му на негово име се водят 1000 СИМ-карти и той не може да отговаря за действията на тези, които ги ползват.

Директорът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Тодор Чонов е наложил глоба от 600 лева на нарушителя. По-късна наказателното постановление е отменено. Сега предстои съдът да реши окончателно казуса.

3 коментара

3 коментара

 1. Анонимен...

  11.06.2013 at 12:10

  hahahahaha

  0
 2. Анонимен...

  10.06.2013 at 18:07

  i 100 smsa shte i pratq daje <3

  0
 3. Анонимен...

  10.06.2013 at 18:07

  na takava rusa madama i az shte se obadyha 100 pati

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™