петък, 23 март, 2018
62

Неделино се порбатими с Мароня

Неделино се готви да посрещне на 12 юни своите побратими  от Мароня Сапес. На 31май 2013г. по покана на кмета на Мароня Сапес кметът  Стоян Беширов, придружаван от делегация общински съветници посети  Гърция. Там бяха посрещнати от кмета на Мароня  Илиас Йоанакис, заместник-кметовете и общинските съветници. Целта на посещението бе подписване на  Споразумение за побратимяване между двете общини.

Официалната церемония се състоя в Конгресния център на Мароня Сапес под звуците на националните химни на България и Гърция. Церемонията завърши с четене на клетва за побратимяване на гръцки и български, подписване на Споразумението за побратимяване, клетва и протокол за сътрудничество.

Сътрудничеството между двете общини ще помогне за отваряне на магистралата  Комотини – Маказа, споделиха двамата кметове Илиас Йоанакис и Стоян Беширов. Побратимяването представлява ново начало за жителите на двете общини, ще  даде възможност за отваряне на бизнес, социален и културен обмен.

Като първа стъпка от сътрудничеството кмета на община Неделино покани своя колега и общинската администрация на Мароня Сапес да върнат визитата в община Неделино на 12 юни 2013 г.

По време на концертната програма на ансамбъл „Орфей”, която беше подготвена специално за българските гости, Стоян Беширов го покани да вземе участие в първия Балкански фолклорен фестивал, който ще се състой от 6  до 8 септември тази година в Неделино.  Официалните гости от община Неделино бяха посрещнати изключително радушно от жителите на Мароня Сапес и се запознаха с традициите, историята и културата на нашите южни съседи.

 


Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™