неделя, 18 март, 2018
47

Алековци протестираха отново против сливането на двете професионални гимназии

С викове „Не на сливането“, „Колев вън“ и „Оставка“ ученици от Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“ обсадиха входа на Регионалния инспекторат по образованието. За втори път те излизат на протест пред Инспектората, заявявайки, че са категорично против предложението за сливане на Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“ и Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Кърджали.
Не искаме да бъдем цитирани погрешно, нито да влияем на общественото мнение. Ние искаме само да бъдем чути. Искаме самостоятелност, искаме си нашето училище, нашето си ръководство. На всеки 15 септември се заклеваме, че ще сме достойни алековци и такива ще си останем , заяви пред събралите се председателят на Ученическия съвет Моника Йорданова.
Пред журналисти Моника Йорданова заяви, че искат началникът на Инспектората Гроздан Колев да оттегли проекта за сливане на двете училища. Според нея той не е успял да аргументира причините за внесеното в МОН предложение за сливане на двете професионални гимназии. Единадесетокласничката бе категорична, че при евентуално сливане, ще се наруши нормалният учебен процес, защото много от компютърните зали на гимназията по икономика ще бъдат преобразувани в класни стаи, така компютрите за обучението им ще са недостатъчни. А извънредната работа на учениците по проекти, ще е причина и вечер отоплението да не бъде изключвано, което значело, че няма как да има икономия на гориво.
Моника Йорданова определи като спекулации твърденията, че протестът им се дирижира от преподавателите. И добави, че Ученическият съвет ще реши какви ще са действията им , ако шефът на Инспектората не оттегли предложението си.
Учениците не знаеха дали началникът на РИО на МОН е в кабинета си и дали ще чуе исканията им. Но заявиха, че не отсъстват от учебни занятия, защото започват от 13.30 часа, дотогава е подаденото от тях уведомление за протест до общината .

8 коментара

8 коментара

 1. Anonymous

  11.06.2015 at 13:03

  И двете страни са грешни, Колев се опитва да наложи някое герберче на директорско място, а онези двете директорки ги е страх да не им лъснат далаверите.

  0
 2. Anonymous

  10.06.2015 at 19:57

  Пълни циркаджии.

  0
 3. Anonymous

  10.06.2015 at 18:39

  Тези две сестрички-хубавички защо подстрекават децата, нещо ги е страх, че на едната ще ѝ истине мястото май.

  0
 4. Anonymous

  10.06.2015 at 16:58

  da ne se okaje neshto savsem razlichno nakraia, che uchilishtata iskat razdelenie za da ne im mine revizia?

  0
 5. Anonymous

  10.06.2015 at 16:54

  KYR ZA KOLEV

  0
 6. Anonymous

  10.06.2015 at 16:51

  Никой не може да ме убеди, че децата самосиндикално са излезли на протест. Не работят така нещата, нас в училище не можеха да ни съберат в клас, тези извън клас се събрали.

  0
  • Anonymous

   10.06.2015 at 19:07

   Самостоятелно изчезнахме и протестирахме

   0
 7. Anonymous

  10.06.2015 at 16:22

  Я да видим какво се получава, двамата директори със заплашените им места натискат учителите, те натискат учениците, а последните със своя натиск се опитват да влият на РИО. Ама не става, няма и да стане.

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™