вторник, 20 март, 2018
44

Община Момчилград кандидатства с проект за повече нуждаещи се да ползват социални услуги

Община Момчилград подготви проектно предложение за кандидатстване по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Независим живот“ на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Решението бе взето на последното редовно заседание на Общинския съвет.

Социалният проект ще даде възможност на повече нуждаещи се възрастни хора да ползват услугите на домашен санитар или на социален асистент в домашна среда. От друга страна хората, полагащи грижи за близките си с увреждания ще бъдат отново в реалния пазар на труда. Идеята на администрацията е услугата да стигне и до възможно повече самотно живеещи хора в отдалечени места на община Момчилград.

С реализирането на проекта в града ще се създаде нов Център за почасово предоставяне на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване.

В момента община Момчилград изпълнява проект „Нови възможности за грижа“, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Към момента включените ползватели на услугата са 72 лица в нужда и невъзможност за самообслужване, които се обслужват от 72 лични асистенти. В Звеното за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж работят четири домашни санитари. Те обслужват осем потребители по домовете.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™