вторник, 20 март, 2018
0

Езиковата в Кърджали и СОУ „Отец Паисий“ в Кирково с най-високи резултати на матурите

По-нисък процент двойки и по-висок процент отлични оценки и пълни шестици има тази година на държавните зрелостни изпити за 12 клас, показват резултатите от матурите тази година, съобщиха от Министерството на образованието и науката.  Американският колеж в София е с най-високи резултати и от двата държавни зрелостни изпита. Следва 91 немска езикова гимназия в София, 164 ГИЕ „М.Сервантес” в София, Езикова гимназия „Пловдив” в Пловдив, Първа езикова гимназия във Варна, ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали, СОУ „Отец Паисий” в Кирково, 9 ФЕГ „А.Ламартин” в София, I АЕГ в София, СОУ „С. Ценов Савов” в Пирдоп.

Резултатите показват, че е съизмерим и в повечето случаи по-висок средният брой точки спрямо предходната година – средният брой точки е 63,15 – много добър 4,73.  Традиционно най-нисък брой точки има по география и икономика, история и цивилизация и по физика и астрономия. Най-висок брой точки има по чуждите езици.

Най-сериозен напредък спрямо миналата година се наблюдава по философски цикъл. По-висок процент двойки има по география и икономика, по физика и астрономия и по философски цикъл.

По-малко двойки има по математика и по химия и опазване на околната среда. Значително повече са отличните оценки по български език и литература, по математика, по химия и опазване на околната среда, по немски език, испански език и по френски език.  Намалели са отличните оценки по руски език и по биология и здравно образование. Отбелязват се по-добри резултати по български език и литература в сравнение с предходната година – добър 4,26.

 

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен...

  12.06.2013 at 00:35

  kirkovci sa nai-dobri

  0
 2. Анонимен...

  11.06.2013 at 19:12

  zashtot kontrola tam e nai nisak i im pishat ocenkite ei taka

  0
  • Анонимен...

   11.06.2013 at 22:12

   сигурен съм, че не учиш в СОУ ''Отец Паисий'' с. Кирково, затова по-добре като не знаеш МЪЛЧИ ! Завистта и злобата са голямо нещо :x

   0
  • Анонимен...

   11.06.2013 at 23:18

   tikvenici kirkovski shte se izkarate nai-u4eni v bulgaria, a ste samo krivi kratuni v tova daskalo

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™