сряда, 21 март, 2018
1

Бойко Синапов: Според животновъдите Пенка Христова е най-подходяща за зам.-министър

Министър Димитър Греков поиска от браншовите организации да посочим за зам.-министър човек от бранша, без политическа принадлежност, нашата номинация е Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България.

Това е първият министър, който се опитва да прави това нещо, досега не е имало такава ситуация след като е назначен министъра да се допита до бранша и да иска да му бъдат назначени ресорни заместници, които да му бъдат полезни, обясни той.
„Животновъдите решихме, че Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България е най-подходяща за позицията, защото тя и при бившия министър на земеделието беше посочена от нас, тя беше там, за да бъда полезна на бранша. На нас ни трябва човек, който се е занимавал и се занимава със земеделие”, каза Синапов.
По думите му, крайно време е в Министерство на земеделието да влязат хора, които познават съвременното животновъдство и земеделие.  За номинацията на Румен Стоянов  Синапов посочи, че е изненадващо за всички, че се отказал от депутатското място, а сега е решил да става зам.-министър.
Зорница ПОЛЕГАНОВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени