сряда, 21 март, 2018
0

„Хармони 2012“: От ОЦК знаят, че трябва да се освободи административната сграда

Работници, които все още  са ангажирани в ОЦК, сигнализираха ,  че днес сутринта не са допуснати на територията на комбината.  Охраната ги е спряла   на входа и  не са стигнали до работните си места. Заповедта  за това била лично от управителя Иван Елкин, твърдят те, цитирайки охранителите. Обяснение  защо  се случва това  от никъде  не са получили получили.    На  запитване   на  kardjali.news  до  „Хармони 2012“   от фирмата уточниха,  че „Хармони 2012“    и „Оловно-цинков комплекс“ АД –  Кърджали са две различни дружества.

Фирма „Хармони 2012“   е придобила  чрез публична продан  от съдия-изпълнител  активите на ОЦК Кърджали.  От страна на фирмата  са уведомили  служителите и ръководството на ОЦК, че  би трябвало да напуснат заеманите от тях помещения в административната сграда,  която е собственост на „Хармони 2012“ .  През  октомври миналата година от ОЦК имаха време да преместят офисите си на подходящо за тях място.   До този момент  не  са плащани нито наеми, нито режийни и консумативи от тяхна страна, уточняват от „ Хармони 2012“.  Причината е, че няма сключен договор за наем или каквото и да било друго основание да ползват сградите.

Припомняме, че „Хармони 2012“ стана фактически собственик на по-голямата част от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, след като  през септември   миналата година внесе парите за покупката по специалната сметка на частния съдебен изпълнител.  На 14 септември фирмата спечели търга за почти целия завод, спомагателни цехове и половината от терена на предприятието като предложи най-високата цена от 8 600 000 лева. Търгът беше проведен след иск на Първа инвестиционна банка, която е най-големият кредитор на „ОЦК Кърджали“.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    12.06.2013 at 01:40

    ock si zamina i nqma da se varne nikoga

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™