сряда, 21 март, 2018
0

Цветан Цветанов обвиняем, но не за незаконно подслушване

На Цветан Цветанов е повдигнато обвинение и му е наложена мярка „подписка“. Разпитът му приключи в Софийска градска прокуратура. Пред журналисти адвокат Менко Менков каза, че на Цветанов са му повдигнали обвинение, но не за незаконно подслушване.  Към момента остава неясно какво е обвинението, което е повдигнала прокуратурата, тъй като след излизането на двамата, те си тръгнаха и журналистите ги гонеха по стълбите.  На Цветанов му е наложена мярка „подписка“, потвърди адвокат Менков. „Не ни бяха предоставени никакви материали от досъдебното производство, включително и никакво доказателство въз основа на което на подзащитния ми е повдигнато обвинение, не можем да гадаем какво има в делото“.  Доказателствата трябва да са по досъдебното производство и да ни бъдат предоставени, обясни Менков. „Моят подзащитен е невинен. Ако решат да ни дадат материалите по делото трябва да ни уведомят. Нарушават правата ни, но няма какво повече да направим. Разпитът беше проведен в качеството на обвиняем“, обясни Менков.

Цветан Цветанов обясни, че по право ще се въздържи да дава обяснения в досъдебното производство. „Когато ми се предявява обвинение, моят защитник трябва да се запознае с всички материали по делото“, обясни Цветанов.

„Направил съм личен избор мой защитник да бъде адвокат Менко Менков“, допълни той.

По-рано съдия от Софийския градски съд отказа да разпитва Цветан Цветанов, след като стана ясно, че той е сам, без останалите обвиняеми.

Това се случи около 10:55 ч. в сградата на Съдебната палата, където бившият вътрешен министър беше доведен от сградата на Специализираната прокуратура, за да бъде разпитан.

„Прокурорите ни чакат. Съдията прекрати производството. Не са призовани другите обвиняеми и техните защитници“ , каза само адвокат Менко Менко.

Адвокатът на Цветанов заяви още, че и те не зная защо ги разкарват по този начин.  „Чувствам се специален“, каза ексшефът на МВР. Минути след като бе влязъл в Специализираната прокуратура Цветанов я напусна заедно с Менко Менков. Двамата отидоха в Софийска градска прокуратура. Той не даде обяснения пред журналистите защо е бил прехвърлен, след като по предварителната информация трябваше да бъде разпитан именно от спецпрокурорите.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    13.06.2013 at 10:14

    toi skoro nqma i da e obvinqem izobshto

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™