вторник, 20 март, 2018
0

Трима от Кърджалийско на кастинг за зам.- министри

Между 15-20 имена за едно място на зам.-министър избира премиерът Пламен Орешарски, пише „Стандарт“. Още първия ден той обяви, че ще се консултира с партиите, подкрепящи кабинета, и ще избере най-добрите експерти във всяка област. Източници от „Дондуков“ 1 довериха, че премиерът и работната група са отсявали огромни списъци. До късно снощи в централите на БСП и ДПС също избираха кандидати, които да предложат на Орешарски. Те обаче са от почти всички политически сили без ГЕРБ. За заместници в икономиката се гласят лидерката на БСП-София Анна Янева, която наследи на поста бившия енергиен министър при Тройната коалиция Румен Овчаров и Георги Христозов, шеф на ТЕЦ „Марица-изток“.
Във ведомството на финансист номер 1 Петър Чобанов отива Людмила Елкова, която преди дни бе изключена от партията на Меглена Кунева. Другите зам.-министри там ще бъдат Даниела Бобева и Кирил Желев. Социалният министър Хасан Адемов ще има трима заместници. От квотата на ДПС е посочена Светлана Дянкова, която в периода 1995-2001 г. беше депутат от СДС и шеф на парламентарната социална комисия. Тя бе сред депутатите, които при управлението на Иван Костов напуснаха СДС заедно с Христо Бисеров и Йордан Цонев и създадоха ЕКИП. При Тройната коалиция за кратко тя беше и зам. социален министър. Другите двама заместници на Адемов се очаква да бъдат Иван Кръстев, който идва от Агенцията по заетостта и отговаряше за договарянето на схемите по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, и досегашният шеф на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов.
В земеделското министерство за вицета са номинирани шефът на младежкото обединение на БСП Явор Гечев, Бюрхан Абазов и ексдепутатът Юнал Тасим.
До последно се уточнява екипът на здравния министър Таня Андреева. ДПС предлага за зам.-министър Бойко Пенков, шеф на частната болница „Софиямед“ и бивш директор на касата по времето на синия министър Илко Семерджиев. Сред кандидатурите на БСП е проф. Чавдар Славов, един от най-добрите хирурзи и уролози у нас. В момента той работи в Александровска болница. Друго червено предложение е Жасмина Мирчева, бивш шеф на ИАЛ. Разпределението на постовете зависи и от това кой ще стане шеф на здравната комисия в парламента.
Бившата зам.-министърка на образованието Мукаддес Налбант може да се върне на поста си.В отбраната експертите на Лютви Местан предлагат ексдепутата Неджми Али, а за екологията – бившата зам.-кметица на Нови пазар Айсел Руфат. Пиарката на ДПС Велислава Кръстева пък е номинирана за заместник на културния министър Петър Стоянович.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™