събота, 24 март, 2018
7

Обсъждат риска от наводнения в басейна на река Арда

Днес в Смолян се провежда среща на представители от България и Гърция. Целта е повишаване на информираността на заинтересованите страни и тяхното включване в консултациите за създаване на система за ранно предупреждение при наводнения в басейна на река Арда за минимизиране риска в пограничния район.
Поканени са всички заинтересовани страни в управлението на риска от наводнения за басейна на река Арда от българска и гръцка страна. По време на срещата участниците ще бъдат запознати с целите и дейностите по проекта „Създаване на система за ранно предупреждение при наводнения в басейна на река Арда за минимизиране риска в пограничния район”/ARDAFORECAST/, досегашния напредък и очакваните резултати. Ще бъде дадена възможност за дискусии и предложения.
Проектът е по програма Европейско териториално сътрудничество „България – Гърция 2007-2013”. Водещ партньор на проекта е Националния институт по метеорология и хидрология – БАН, а останалите партньори са Басейнова дирекция Източнобеломорски район (България) и гръцките партньори – Регионалния фонд за развитие на Източна Македония – Тракия (Комотини) и Факултета по строително инженерство на Тракийския демокритов университет (Ксанти).

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™