сряда, 21 март, 2018
3

Георги Кючуков: Зад „реформата” на Гроздан Колев стоят интересите на хора, нямащи нищо общо с просветата

Проблемът със сливането на двете професионални гимназии в Кърджали ще стане част от парламентарния контрол

Председателят на областният съвет на БСП в Кърджали Георги Кючуков сезира представителите на социалистическата партия в парламентарната комисия по образованието за конфликта със сливането на Професионалните гимназии по икономика и по туризъм. Проблемът ще стане част от парламентарния контрол и министърът на образованието Тодор Танев ще трябва да обясни пред пленарната зала каква е логиката в предложението на Регионалния инспекторат за сливане на учебните заведения, съобщават от пресцентъра на БСП в Кърджали.
Вече е ясно, че решаването на проблема не може да стане на местно ниво, защото началникът на инспектората в Кърджали вече е изпратил предложението в Министерството на образованието и от подписа на министъра ще зависи съдбата на двете най-големи професионални гимназии в Кърджали. За мен предложението е крайно неудачно. Сградният фонд не достига, за да бъдат учебните занятия в една смяна, така, както се аргументира Гроздан Колев. Неговото предложение е необяснимо и от гледна точка на това, че ръководството на гимназията по туризъм е изразило съгласие да бъде преместено в друга сграда, където се обучават значително по-малък брой ученици.
Такива са поне пет техникума в града и логиката да се обединят двете най-големи професионални гимназия е толкова абсурдна, колкото логиката да се обединят например Езиковата гимназия и „Отец Паисий”, коментира Георги Кючуков. Той не приема позицията на началника на образователния инспекторат, че Общинската комисия по образование не трябва да бъде уведомена на предложеното сливане. „Когато става въпрос за обучението на ученици на територията на община Кърджали, това е проблем, който касае всички нас”, каза областният лидер на БСП. Той не крие съмненията си, че зад така наречената „реформа” на Гроздан Колев стоят интересите на хора, които нямат нищо общо с просветата. „Ако това е така, в Кърджали ще има тежки последствия в сферата на образованието”, заяви Георги Кючуков. Областният лидер на социалистите се надява под прикритието на „оптимизация” на двете професионални гимназии да не се крие опит за грубо политическо кадруване. ”Става въпрос за съдбата на стотици семейства в Кърджали и на тяхното желание да дадат добро образование на децата си”, каза Георги Кючуков.

1 Коментар

1 коментар

  1. Anonymous

    12.06.2015 at 11:18

    ще се сетите вие, че герберите ви натискат.

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™