петък, 23 март, 2018
4

Професионалната гимназия по икономика с асансьор за ученици с увреждания

„За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш“ е казал Лев Толстой.
Проявите на доброта за човека са винаги достойни за възхищение, защото са свързани с грижа, утеха и радост, нужни на всички. Алековци отново дадоха пример за човеколюбие и съпричастност.
В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали вече има асансьор, така се превръща в единственото училище в областта и сред малкото училища в България с такова съоръжение. То е изградено през учебната 2014/2015 година по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище“, модул „Достъпна архитектурна среда“, с бенeфициент Министерството на образованието и науката и е на обща стойност 64 548,37 лв.
В ПГ по икономика се работи с мисъл и грижа за всеки ученик. Асансьорът и изградената пред главния вход на училището рампа за инвалиди създават благоприятни условия за обучение и на ученици с физически увреждания.
Да окажеш морална и духовна подкрепа, да подариш искрена вяра и надежда на учениците в неравностойно положение, е израз духовна сила и съпричастност. В гимназията се обучава такава ученичка. Сбъдна се една нейна мечта – да ползва свободно богатата материална база на училището, в което учи от три години. Тя вече има достъп до медицинския и стоматологичния кабинет, до библиотеката и до театралната зала, до компютърните и до специализираните кабинети в сградата. Реализирането на благородната идея за достъпна учебна среда ù дава възможност да се включи в интересния и разнообразен училищен живот. Родителите на ученичката, развълнувани от новата придобивка, изказаха своята най-искрена благодарност на училището за вниманието и положените грижи в името на доброто ù бъдеще.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™