петък, 25 май, 2018
0

Полицейска акция“спокойствие“ в област Кърджали

Масови проверки на автомобили, заведения и лица са извършени на територията на област Кърджали от 9 до 12 юни в специализирана операция, разпоредена от главния секретар на МВР за установяване на извършители на престъпления, осигуряване спокойствието на гражданите и противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол.

Полицаите са иззели 3600 къса цигари без акцизен бандерол, 53 саморъчно направени цигари и половин килограм нарязан тютюн. Най-голямото количество цигари са намерени в търговско помещение в кв.”Възрожденци” в областния център – 2620 къса. Останалото количество е открито при проверки на лек автомобил „Нисан” в Кърджали и две физически лица. Съставени са актове за Закона за акцизите и данъчните складове.

В хода на операцията са проверени 734 пътни превозни средства, 1328 лица, 130 заведения, 10 интернет клубове, 42 зали за хазартни игри, 11 заложни къщи, 68 търговски обекта. Задържани са 8 лица, образувани са 9 досъдебни производства, 14 са установените непридружени малолетни и непълнолетни след определения час. За констатираните нарушения са съставени 101 акта, 45 протоколи по Закона за МВР, установени са 8 издирвани лица.

При проверка на лек автомобил „БМВ” в областния център полицаи открили 160 кг говеждо месо и глави от едри животни без необходимите документи, а в лек автомобил „Ауди” – 9 броя неизползвани ушни марки. Стоката е иззета. За констатираните нарушения служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™