неделя, 18 март, 2018
16

Кой е Делян Пеевски

Делян Славчев Пеевски е български юрист, предприемач, медиен магнат и политик. Народен представител е от парламентарната група на ДПС в 41-то Народно събрание. Майка му, Ирена Кръстева, е съсобственик в най-голямата печатница в България – ИПК „Родина“ и собственик на няколко вестника.
През 2001 година Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България.
През това време той е студент по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“.  При правителството на Симеон Сакскобургготски майката на Пеевски, Ирена Кръстева е шеф на Българския спортен тотализатор. От май 2005 година Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.
Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. Пеевски е член на ДПС, както и народен пред ставител от 14 юли 2009 година насам. От 29 юли 2009 е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 година член на Комисията по правни въпроси.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    14.06.2013 at 15:44

    debelian peevski

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™