събота, 17 март, 2018
0

Млади фотографи от Кърджали участваха в конкурса „Аз и моят град“

Млади творци от кръжоците по фотография „От черно към бяло“  в Обединения детски комплекс и за дигитална фотография при СОУ „Отец Паисий“  представиха днес   тематични изложби.  В конкурса за фотография   на тема „Аз и моят град“ участваха  90 снимки, които бяха подредени в градинката пред ресторант „Москва“ и в артгалерията. Днешният ден бе обявен  за Ден на фотографията в рамките на второто издание на европейския проект „Мостът – кръстопът на култури” , който се организира по проект на общината и Артдвижение „КРЪГ“. В Артгалерията  бяха подредени  тематичните  изложби „Атрактивни градски сгради в Кърджали“,  „Залезите на Кърджали“, „Традиции и съвременна градска среда“  и „Децата на града“ .       Събитието откри актьорът Калин Сърменов,  чиято фирма  „Златен век” е  част от Консорциума „Медия Кълтчър бридж”ДЗЗД,  организатор на  проекта. Той поздрави  младите творци и поясни, че тази година журита, начело с Благой Анев,  е категорично, че фотографиите са много по-добри от миналогодишните.  Днес е  прекрасен ден, защото ни предстои среща с едно от най- красивите изкуства, подчерта той.

Кърджалийци видяха мултимедийна прожекция на филма за историята на фотографията и на видеодневници от миналогодишните събития по проекта. Всеки можеше  да си направи моментна снимка на фотостена, а в края на деня да си я получи на картичка. След това Калин Сърменов покани  участниците в изложбата и посетителите на организирания от Артдвижение „КРЪГ“  уъркшоп „Как се фотографира дърво“ под ръководството на фотографа Николай Минчев.  Младите фотографи  научиха  повече за експерименталната фотография.  Златина Точкова представи   в 30 снимки гледните точки за  живота на  едно момиче и една котка в дебютната си изложба  „Моите черно-бели истории“ . А  темата на арткафето  след това бе рекламната фотография.

Утре   по проекта е Ден на приказките. В Парк „Простор“ от 10 до 14 часа ще има  конкурс за рисунка на асфалт, надуваем замък, игра на приказки,                        театрализирани приказки, куклен театър, кът с балони, изложба на оригами, гримьори   ще превръщат   малки и големи  в любимите си  си приказни герои.

1 Коментар

1 коментар

 1. Анонимен

  19.06.2013 at 14:50

  Здравейте,

  Моля, коригирайте фамилията ми в статията – Анев, а не Янев.

  Благодаря Ви предварително.

  Благой Анев

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™