събота, 26 май, 2018
0

Кърджалийка към полицията и кмета: Градът се е превърнал в хаотичен паркинг!

ДО ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – КЪРДЖАЛИ
КОПИЕ: ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

МЕДИИТЕ УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Град Кърджали се е превърнал в хаотичен паркинг. Неправилно спрелите автомобили са навсякъде. Улици и булеварди са превзети от паркирали по всякакъв начин на всевъзможни места автомобили. Спазването на Закона за движение по пътищата в града ни е химера*.

Толкова ли е трудно спрелите неправилно да бъдат глобявани, а след това наистина да платят глобите си? Ако в една страна законите не се спазват, това означава, че е настъпила анархия. Ако няма кой да съблюдава спазват ли се правилата за уличното движение, то съвета ми е пътните знаци да бъдат премахнати и да бъдат дадени за скрап. Така вече всички ще знаем, че можем да правим каквото си поискаме на пътя.

Повод за това гневно писмо е ситуация от миналия петък в която попаднах спазвайки правилата на движението.

По улица „Отец Паисий” /срещу „Червен кръст”/ винаги има спрели неправилно участници в движението. Аз с автомобила си /в който е майка ми дъщеря ми/ се движех от улица „Републиканска” към СОУ „Отец Паисий”, пред мен караше младо момиче. Точно пред „Червен кръст” и този път по традиция имаше паркирали неправилно автомобили. Срещу нас движещо се такси от СОУ „Отец Паисий” към ул. „Републиканска” не ни даде предимство изчаквайки зад паркиралите, а предприе изпреварването им неправилно. Стигна се до ситуация в която първия автомобил от нашата колоната движеща се към СОУ „Отец Паисий” спря, а предприелият неправилното изпреварване остана челно срещу нас неможещ да се престрои отново в дясната лента.

Тогава от таксито се показа глава на видимо ядосан господин според когото младото момиче първо в колоната от автомобили движеща се към СОУ „Отец Паисий” е трябвало да му даде предимство. По закона за Движение по пътищата обаче ние имахме предимство.

Виждайки напрежението което ще доведе до физически сблъсък излизам от колата /аз съм втора кола от вече създалата се „тапа” в посока СОУ „Отец Паисий”/ и с жест на ръката му показвам, че трябва да се върне назад защото нашата колона от автомобили вече е до бул. „Българи” и е невъзможно да дадем назад. Не се стигна до физически сблъсък защото първия от паркиралите неправилно автомобили потегли не защото шофьорката знаеше, че е спряла неправилно, а защото бе чула скандала.

Питам – от къде на къде ще ни държат тон, ще ни ругаят и ще ни обиждат, точно тези които не спазват правилата? От къде на къде ще спират/паркират масово където си поискат? Има ли я държавата респективно органите на реда или да вземем по една бухалка и да започнем да решаваме кой е крив и кой е прав на улицата?

В град Кърджали са нужни паркинги. Ако няма места за такива обособете част от уличните платна като такива. И така и така по улица „Булаир” до съда и от двете страни са спрели автомобили. И така и така по бул. „България” е същото положение”. Да не говоря за бул. Тракия”, улица „Отец Паисий” и „Екзарх Йосиф”. Щом пред НАП Кърджали където е пешеходна зона може да има паркинг, това означава, че и на други места в града могат да бъдат обособени такива. Желателно е паркингите да бъдат безплатни.

*химера – в преносен смисъл химера означава невъзможно желание

Възмутена гражданка

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™