събота, 26 май, 2018
0

Ако изборът е между Пеевски и падането на правителството, по-добре да го няма правителството

„Аргументите, които бяха дадени за кандидатурата на Делян Пеевски не ми звучат убедително. Вярно е, че Сергей Станишев заяви, че ако това предложение не бъде гласувано, кабинетът ще падне.“ Така депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев коментира назначението на новия шеф на ДАНС в предаването „На светло“ с Люба Кулезич.

„Това назначение изтри всичко, което бяхме градили в рамките на четири години. Тези хора, които снощи излязоха на протест, преди месеци викаха срещу ГЕРБ. Ако изборът е между Пеевски и падането на правителството, по-добре да го няма това правителство.“, отсече той.

„За да спасим този кабинет трябва да се случат две неща – първо оставка на Делян Пеевски и второ оставка на Сергей Станишев като лидер на БСП.“, категоричен е народният представител.

„Срам ме е, че съм тук, защото аз нямам нито един аргумент, с който да защитя Делян Пеевски. Това назначение бе предложено от премиера на България и отговорността е негова. Назначението на новия шеф на ДАНС трябва да се преразгледа днес или утре, защото в понеделник ще е късно.“, предупреди депутатът.

Утре трябва да се свика Националния съвет на БСП. Това трябва да стане утре, защото в понеделник правителството ще падне. Единственото, което може да спаси кабинета „Орешарски“ е оставката на Делян Пеевски, а единственото което може да спаси Българската социалистическа партия е оставката на Сергей Станишев.“, повтори в заключение Кадиев.

В предаването се включи и политикът Едвин Сугарев. „Това назначение не е предложено нито от Сергей Станишев, нито от Пламен Орешарски. Това е дело на олигархията. Зад Пеевски стои прокуратурата, стоят и голяма част от медиите. Получава съсредоточаване на една голяма власт в ръцете на новия шеф на ДАНС“, коментира той.

„Не съм разговаряла с Делян Пеевски. В последните две години този човек изобщо не е влизал в пленарната зала. Вчера бях шокирана от публичното признание, че има запознаване с партньорските служби и те не възроптали против новия шеф на ДАНС. Това означава ли, че задкулисие и че се предприемат подобни действия зад гърба на народа?“, попита от своя страна Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ и председател на 41-то Народно събрание.

Пряко включване в предаването „На светло“ направи и Янко Петров, един от организаторите на протестите през февруари, както и участник във вчерашното шествие срещу новия шеф на ДАНС. По думите на Янко Петров, кабинетът „Орешарски“ има време до вторник, за да преразгледа назначението на Делян Пеевски.

Асен Рашков

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени