вторник, 20 март, 2018
9

Главният мюфтия Мустафа Хаджи бе гост на мевлида в Еньовче

Главният мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи бе гост на традиционния мевлид-курбан за здраве и берекет в ардинското село Еньовче. На религиозното събитие в местната джамия присъстваха стотици души от околните села Жълтуша, Бял извор, Падина, Седларци, Стояново, Оградна (Неделино).
Духовници, водени от д-р Мустафа Хаджи и зам.-районния мюфтия Ерхан Реджеб, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите – Корана. Всички присъстващи бяха нагостени със седем казана пилаф, сготвени от местните готвачи Шефкед Хасанов и Хасан Имамов.
„За мен е чест в навечерието на свещения месец Рамазан да бъда ваш гост. Рамазанът е традициите на мюсюлманите. Рамазанът е мюсюлманската култура. Рамазанът е мюсюлманският обичай. Освен, че е ибадет (преклонение), това е идентичността на мюсюлманите”, заяви в своето обръщение към вярващите главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той подчерта, че ако един човек не говее по време на Рамазана, означава, че не е изпълнил задълженията си към Аллаха.
Хуманното събитие уважиха още зам.- кметът на община Ардино Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Религиозният ритуал в Еньовче има над 50-годишна история.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™