сряда, 21 март, 2018
18

Операция “Ваканция” Да пазим живота на децата на пътя” започва от днес

От началото на тази година  при 8 пътни инцидента  в област Кърджали са пострадали 8 деца и юноши, като от тях 1 е водач на велосипед, 4-ма са пешеходци и 3-ма са пътници, сочи статистиката на Пътна полиция.

Основните причини са несъобразена скорост и отнемането на предимство.
През пролетно-летния период на миналата 2014 г. са регистрирани 13 тежки  катастрофи с пострадали деца и юноши, при които са ранени 14.

Традиционна операция “Ваканция” Да пазим живота на децата на пътя” започва от днес. Тя е насочена към ограничаване на причините и условията за пътни произшествия с подрастващи. Специални мерки ще има в дните, когато са предвидени тържества за приключване на учебната година. В района на учебните заведения по график ще дежурят полицейски патрули. Заключителни беседи с превантивен характер ще бъдат изнесени от пътни полицаи непосредствено в дните преди приключване на учебните занятия. Специален акцент ще бъде безопасното поведение на пътя като пешеходци, велосипедисти, както и предвидените санкции за управление на МПС от неправоспособни водачи. Полицейските инспектори ще бъдат натоварени да предупредят собствениците на мотопеди за отговорността при предоставяне на МПС на неправоспособни. При специализирани операции на пътя ще се следи за използване на обезопасителни колани и специални системи за превозване на деца. Мерките за предотвратяване на пътни произшествия с деца ще се прилагат през цялата лятна ваканция.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™