понеделник, 19 март, 2018
27

Хора с увреждания от страната организират фестивал в Смолян

Четвъртият Национален фолклорен фестивал на хора със  специфични потребности „В планината на Орфей – 2015“ ще се проведе на 19 и 20 юни   в Смолян. Той се организира от фондация „Център за  устойчиво развитие, образование и напредък“, общинските организации към Съюза на инвалидите в Неделино и Златоград. Професионално петчленно жури с председател Валя Балканска, ще оценява изпълненията. Организаторите очакват около 3000 гости от страната и чужбина.

Заявки за участие са дали 860 човека от страната, очакват се и гости от Гърция и Македония.
Фестивалът се подпомага финансово от евродепутата Уручев и ГЕР. Досега се провеждаше всяко лято на връх Света Неделя между Неделино и Златоград. Тази година обаче заявките за участие са доста повече и кметът на Смолян е предоставил откритата сцена на площад  „България“.
Идеята на организаторите е хората със специфични потребности да изявят таланта си на сцена, да осъществят социални контакти помежду си и да се  докоснат до неповторимия български дух, съхранен в песните, танците и обичаите.
Освен изяви на сцена, в рамките на двата фестивални дни, ще има и изложба-базар с ръкоделия и предмети, изработени от хора с увреждания, която ще се открие във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™