неделя, 18 март, 2018
93

Български автомобилен съюз награждава 1000 ученици с безплатен шофьорски курс

Българският автомобилен съюз (БАС) награждава 1000 отличници с безплатни шофьорски курсове, категория „В“. Това съобщи  Борис Гаврилов, председател на организацията на пресконференция в БТА днес.
На този етап ще бъдат наградени ученици от столицата и Област София на принципа: първите хиляда записали се за наградата и предоставили отлична диплома за завършено средно образование – успех 5,50-6,00 . Получаването на наградата може да се заяви в учебните центрове на БАС от самия ученик или от директора със списък на всички първенци от училището.
Курсът включва цялото обучение, предвидено по наредба: 40 часа теория и 31 часа практика. Курсистите ще имат възможността да се обучават и на чисто новите учебни автомобили VW GOLF 7, които вече са пристигнали и се оборудват за учебна дейност.
Инициативата „Отличниците на България“ трябва да противодейства на войната на пътя. „Вярваме, че доброто обучение е в основата на изграждането на съвременния човек като участник в движението на пътя и важен фактор. Тези ученици ще бъдат пример за подражание на своите връстници. Това е поводът да наградим отличилите се със знания зрелостници с едно отлично обучение и да ги направим част от новата армия отличници на пътя, които да преборят черната статистика“, обясни г-н Гаврилов. Според него нарастващите санкции на държавата под формата на глоби и административни наказания не дават очакваните резултати за правилното противодействие и справяне с войната на пътя.
Успеваемостта в учебните центрове на БАС е сред най-високите в страната. Следващите етапи на инициативата са тя да обхване и другите области на България. Български автомобилен съюз вярва, че тази награда ще мотивира младите българи към повишаване на успеха им в училище, както и че ще ги насочи към спазване на правилата за безопасност на движението. Битката срещу войната на пътя трябва да започне в класната стая.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™