сряда, 21 март, 2018
0

Орешарски: Подценихме противоречивия образ на Делян Пеевски

Номинацията на Делян Пеевски очевидно беше грешка и обществената реакция го показа. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за БТВ.
Когато обсъждахме с Лютви Местан и Сергей Станишев се разбрахме, че трябва да се назначи човек, който трябва да свърши много работа. Изкуших се да поискам справяне на контрабандата, събиране на приходите и ширещото се отклоняване на ДДС, каза Орешарски.
Подценихме противоречивия образ на Делян Пеевски. Оставката е лично решение, поемам висок риск заради икономическите предизвикателства, както и изостреното обществено мнение към случващото се през последно време в страната. Какво ще реши моята оставка, попита Орешарски.
Имам съмнение, че ако подам оставка, ще се възпроизведе същата ситуация. Ще има три месеца служебно правителство и вотът ще се проведе по съществуващия Изборен кодекс, мотивира се премиерът. Енергетиката и здравната система е в колапс, каза Орешарски. В следващите два-три месеца ще се финализира споразумението за следващия 7-годишен период в ЕС.
Рискуваме един от ключовите фактори, предупреди премиерът. На въпрос дали е кукла на конци, Орешарски каза: За мен не стои въпроса за оставката – утре, след няколко седмици или след няколко месеца. Аз не съм политик и е видно, че нямам усет по последната ми грешка. Аз нямам политическо бъдеще и не желая да имам такова. Нямам и политическо настояще, каза Орешарски. Кръгът от хора, които не ми вярват се е увеличил, добави премиерът.
Изненадващо на въпроса кой е номинирал Делян Пеевски Орешарски отговори: Искате да излъжа ли? Повторно зададеният въпрос получи отговор – „Ще задържа отговора. За мен по-важното е, че направих политическа грешка, осъждаха се и други имена“, каза Орешарски. Той отказа да съобщи кои са били останалите имена, но загатна, че е получил отказ от някои от тях. Делян Пеевски можеше да се справи с контрабандните канали, каза Орешарски.
Той гарантира, че ще направи широко обсъждане. В момента в който ПГ на Коалиция за България и ДПС имат съмнения в мен ще подам оставка, категоричен е Орешарски. Орешарски се отметна и от лансираната идея Цветлин Йовчев да стане вицепремиер. Казах, че ще обсъдим идеята за вицепремиер, който да координира различните служби, когато се случи реформата.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  17.06.2013 at 13:30

  tupi turci

  0
  • Анонимен...

   17.06.2013 at 13:31

   Mnogo tupi turci

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™