петък, 23 март, 2018
13

Неджми Али и Иван Иванов са заместниците на Ангел Найденов

Министърът на отбраната Ангел Найденов представи днес заместниците си. Това са Неджми Али и Иван Иванов. Неджми Али е бил вече на този пост – от 2003 до 2005 година, а след това – депутат от ДПС. Иванов пък е бил на ръководна длъжност в Министерството до 2012 година, когато става президент на Конфедерацията на обществените организации от сигурността.Приоритет за новия екип ще бъде трансформацията на въоръжените сили и възстановяване на социалните права на военните. Найденов представи и членовете на политическия си кабинет.

Неджми Али от ДПС ще отговаря за дирекциите „Инвестиции в отбраната“, „Планиране, програмиране и бюджет“, „Финанси“, търговските дружества, в които министърът на отбраната упражнява правата на собственика в лицето на държавата, Националния военно-исторически музей, Националната гвардейска част и Института по отбрана.
На Иван Иванов са възложени функциите по подпомагане и ръководство на дирекциите „Правно-нормативна дейност“, „Управление на човешките ресурси“, „Отбранителна политика“, „Инфраструктура на отбраната“, Изпълнителната агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, Централното военно окръжие, Комендантството към МО, ВМА, както и Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

На пряко подчинение на военния министър остават Инспекторатът, дирекциите „Сигурност на информацията“ и „Вътрешен одит“, звената „Протокол“ и „Финансов контрол и материални проверки“, дирекцията „Връзки с обществеността“, ръководител на която остава Григори Недялков, както и службите „Военна полиция“ и „Военна информация“.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™