сряда, 21 март, 2018
65

Бизнесът в Комотини бави откриването на Граничния пункт „Маказа“

В събота  двадесет  кърджалийци  пътуваха по новия път  от Комотини за Маказа от гръцка страна. Поводът за т.нар. „инспекция“  бе 23- годишнината от създаването на клуб „Елада“. Придружили са ги от  гръцкия клуб за приятелство, каза за  kardjali.news почетният председател на клуб „Елада” Васил Байданов. Той  и зам.-председателят  на клуба Байрям Хюсеин са организаторите на това пътуване.

Асфалтът от страната на съседите е  завършен на 100 %.  Готови са  и петте тунела, осветлението в тях е пуснато. Приключена е работата и по  участъка, който  създаваше проблеми  заради свлачище.  Идеален път, по него от Кърджали до Комотини ще се стига за по-малко от час, а не както сега  почти 4 часа през Златоград, споделя Байданов.  Има още  работа , защото не довършен пътят, който ще свърже шосето за Маказа с  това  към Комотини. Ремонтира се разширение на отсечката от километър на входа на Комотини, която ще поема  трафика за Маказа.

Хората и от двете страни искат  час по скоро да се отвори  пътят между двете държави, но това се решава от  местните управници в Комотини  и от Атина. А бизнесът в Комотини е против това да се открие Граничният пункт.  Причината – цените у нас са двойно по-ниски от техните.  Имаше обещание  да пътуваме по новия път  лятото, но след посещението кърджалийци са категорични, че няма да е скоро.

200 милиона евро, европейско финансиране,  са похарчени от Гърция и България, така че   би трябвало да Граничният пункт да бъде открит, не се знае обаче кога ще стане това, казва Байданов.

 

 

 

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен...

  28.07.2013 at 16:29

  ako go pusnat tozi put shte stane 4udo v kardjali, nqma infrastruktura, zadratvaniqta shte sa kilometri4ni

  0
 2. Анонимен...

  27.07.2013 at 17:23

  "Скапаните гърци" уважават сайта и пишат на "Кирилица" !

  0
 3. Анонимен...

  18.06.2013 at 17:05

  Още 50 години ще почакате

  0
 4. Анонимен...

  17.06.2013 at 20:15

  skapani graci, samo se oplakvat

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени