събота, 17 март, 2018
16

25 хиляди лева осигури Министерство на културата за проучването на „Лютица” и „Балък дере”

25 хиляди лева, осигурени от Министерство на културата, ще подпомогнат работата по два от емблематичните за община Ивайловград археологически обекти – средновековната крепост „Лютица” и крепостта край „Балък дере”.

Това стана ясно в края на миналата седмица, след провело се заседание на Комисията по култура, натоварена със задачата да разпредели субсидия в размер на 500 000 лв. за провеждането на археологически разкопки през лято 2013 г. Сред членовете на Комисията е и старши научен сътрудник II степен Божидар Димитров.

15 000 лв. са предвидените средства за археологически разкопки на антична крепост „Лютица” и 10 000 лв. за крепостта „Балък дере”.

„Щастлива съм, че Министерството на културата е оценило значимостта на културното богатство, което има Община Ивайловград. Това е показателно, че Ивайловград има бъдеще! Проучванията на тези археологически обекти изцяло кореспондират с програмата ми. Това е доказателство и ясен знак за значението на тези обекти и за мястото им в развитието на културния туризъм в община Ивайловград!” , каза кметът на община Ивайловград Диана Овчарова.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™