вторник, 20 март, 2018
0

Цвета Караянчева: БСП е партията, която даде монопол на ДПС в смесените региони

БСП е партията, която даде основен монопол на ДПС в смесените региони. Това каза Цвета Караянчева от ПГ на ГЕРБ по време на дебатите на промените в Закона за гражданската регистрация. „Тези смесени региони се превърнаха във феодални владения. Всичко това доведе до 15 000 допълнителни избиратели в област Кърджали. Те докараха и още няколко депутата на ДПС“, заяви народният представител. По думите й в законопроекта на ДПС не се решава жилищния проблем на гражданите, а има заплаха да се докарат нови потенциални избирателни.

Във връзка със законопроекта предлаган от лидера на ДПС Лютви Местан, в който се предлага да бъдат възстановени имената на починалите турци, които са станали жертва на Възродителния процес, Караянчева заяви, че Възродителният процес е една голяма рана и не бива да се дава възможност да се говори за него и респективно да се изостря напрежение между българските граждани. По отношение на промените в Закона за гражданската регистрация, предлагани от Мая Манолова от ПГ на „БСП лява България” и на законопроекта, предлаган от съпредседателя на РБ Найден Зеленогорски, Цвета Караянчева заяви, че ГЕРБ ще подкрепи и двата законопроекта.
„Ние ще направим съответните промени между първи и второ четене в тези законопроекти и ще спрем преселението на български граждани от едно място на друго, което наистина е недопустимо“, коментира депутатът.
Михаил Миков, председател на ПГ „БПС лява България” в реплика заяви, че в кв. „Орландовци“ 44% от хората на последните избори са подкрепили ГЕРБ при средна избирателна активност за района от 36% . Станислав Иванов от ПГ на ГЕРБ в реплика заяви, че неговата политическа сила са последователни в позициите си. Той посочи, че със сегашното законодателство се дава възможност за изборен туризъм. В дуплика Цвета Караянчева заяви: „От БСП Ви е мъчно, че не може да влезете в Столична община и това никога няма да се случи. Принципът за уседналост наистина прекрати донякъде изборния туризъм“.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™