сряда, 21 март, 2018
18

Платформа за ученици с увреждания ще има в училище в Момчилград

Платформа за инвалиди ще бъде изградена в ОУ „Д-р Петър Берон“. Средствата са осигурени от фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика след спечелен проект на община Момчилград.  Новата придобивка ще даде възможност на ученици с увреждания за равен достъп до образование, пълноценно и активно участие в обществения живот.

Необходимостта от изграждането на платформа за инвалиди е породено от наличието на деца със специално образователни потребности. През 2010 г. от ръководството на училището  са заделили средства за осигуряване на необходимите условия за деца с физически увреждания, които провеждат своите занимания в крилото, обособено за ученици до 4 клас.

През изминалата година учениците със специални потребности са преместени в другото крило на учебното заведение след преминаването им в по-горен клас. Поради липса на рампа и подходящ санитарен възел обаче са принудени да влизат в часове в крилото за ученици до 4 клас.

„Това предизвикваше редица проблеми, като невъзможност на ученици с увреждания да посещават специализирани кабинети по химия и по информационни технологии“, заявиха родители и учители.

Съоръжението ще бъде единствено в града. Проектът още предвижда да се ремонтира един от санитарните възли на школото и да се обособи за инвалиди.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™