сряда, 25 април, 2018
0

200 деца от социални домове в Кърджали ще посетят безплатно спектаклите на цирк „Балкански”

Около 200 деца и възрастни от социални домове, и хора инвалиди от Кърджали, ще могат да посетят безплатно спектаклите на Академичен цирк „Балкански”, който гастролира за първи път в родопския град. Това съобщи на нарочна пресконференция, проведена в центъра на манежа на шапитото, заместник-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова. В пресконференцията участва и президентът на цирка и негов основател академик Александър Балкански.
Той е впечатлен от самия град Кърджали, където не е идвал от 1959 година, от топлия прием от страна на кмета инж. Хасан Азис, зам.-кмета Елисавета Кехайова, която се е ангажирала да съдейства при осъществяването на благотворителните намерения на трупата, както и на други служители на община Кърджали. По този повод той изрази своята огромна благодарност към ръководството на общината за съпричастието им към стойностни публични събития, чиято основна цел е културното обогатяване на нацията.
От самото начало на своята дейност – вече 16 години, лично по негова инициатива, дирекцията на цирка работи по специална благотворителна програма, според която се канят деца и възрастни от социални домове, инвалиди и хора с ментални проблеми да посетят безплатно спектаклите му. Тази програма ще бъде реализирана и по време на четиридневното гостуване на Академичен цирк „Балкански” в Кърджали.
Корените на тази благотворителна програма се крият 200 години назад във времето, когато цирковата фамилия Балкански докато се продавали на касата на цирка в руския град Самара билети, пред него в големи казани са правили борш и други ястия и са ги раздавали на бедните хора. „Няколко години след това дядо ми е награден с ордена „кавалер” от руския цар”, разказа Александър Балкански. По думите му в днешно време тази благотворителност продължава, само че вече на бедните, инвалидите, децата и старците, навсякъде по света, където гостува цирк „Балкански”, се осигуряват безплатни спектакли.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™