вторник, 20 март, 2018
62

Нов шанс за 30 безработни от община Кърджали

30 безработни лица, преминали успешно обучение по проект „Шанс за работа -2015” на КНСБ и придобили професионална квалификация за професиите: „Помощник-възпитател”, „Социален асистент” и „Болногледач”, вече са назначени на работа. Дни след като получиха сертификатите си за успешно преминало обучение 12 от тях – 6 помощник-възпитатели и 6 социални асистенти, сключиха тримесечни трудови договори с кмета на община Кърджали и започнаха работа от 10 юни в ЦДГ „Чайка” и ОДГ„Дъга” – Кърджали. Други 12 души, преминали успешно обучение по проекта, ще работят в МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски” и 6 в Държавна психиатрична болница, като болногледачи.
На 3 юни т.г. лично инж. Азис връчи сертификатите на обхванатите по проекта за нашата община безработни лица.
Тогава той заяви и категоричната си подкрепа за проекта, който има важно социално значение за общината ни. По думите му много са малко неправителствените организации, които разработват проекти, насочени към професионално обучение и осигуряване на заетост на безработни, а „Шанс за работа -2015” е именно такъв.
На територията на област Кърджали, през 2015г., проекта се реализира в пет общини и обхваща общо 77 безработни лица. От тях в Ардино -11, Момчилград -18, в Крумовград-6, Кирково-6 и Кърджали -30.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™