неделя, 18 март, 2018
0

Ердоган ще се грижи за Кърджали!

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган припомни, че вече е възстановен бащиния дом на Мустафа Кемал Ататюрк в Македония, тюрбето Мурат Худавендигар в Косово, джамията на Синан паша в Призрен, както и джамията Фатих султан в Прищина. Съвсем наскоро се предвижда да започне строителството на най-новата джамия в косовската столица, почти изцяло финансирана от турското правителство. По време на редовното съвещание на Сдружението за култура и солидарност на румелийските турци в конгресния център „Халич“ в Истанбул той обеща да изостави 100-годишната занемареност на Балканите.  Ние сме едно и никога няма да бъдем разделени
„Моля Ви, всички турци, албанци, бошняци… Братя, ние сме едно и никога няма да бъдем разделени. Няма да дадем възможност на онези, които искат да посеят семето на раздвоеност между нас“, подчерта Ердоган. „Припомнете си старият мост в Мостар. Западът разруши моста, а ние го изградихме отново. Разрушиха мостът и на Дрина. Ние пак го възстановихме. Разрушиха джамиите, а ние ги построихме наново. Защо? Затова защото ние имаме духовен дълг към тях“, посочи в обръщението си турският премиер.
Докато Турция расте, става по-богата и по-силна, и нашите братя на Балканите ще имат полза от това

Той бе категоричен, че гражданите от различните държави на Балканите трябва да се обединят. „Ние на Балканите трябва да бъдем едно и с албанците, и с турците. Ще Ви припомня, че авторът на турския химн Мехмед Акоф Ерсой бе албанец, но той написа химна, в който пренесе своите чувства. Когато написа песента, той получи грандиозни аплодисменти в Парламента, които траеха с часове. Докато Турция расте, става по-богата и по-силна, и нашите братя на Балканите ще имат полза от това. За нас няма разлика между Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Едирне и Скопие, Призрен, Сараево, Тирана, Солун, Кърджали и Шумен. Ние не можем да живеем отделно от тях. Аз не мога да захвърля на една страна нещата, които съм преживял в Мостар, Прищина или Призрен. Любовта и интереса на хората там се показват към мен и аз ги чувствам. Както гледаме на нашите градове, така гледаме и на градовете в този регион…“, посочи в заключение Ердоган.

pressadaily.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™