събота, 24 март, 2018
1

Кой позволи Пеевски да има достъп до секретна информация?

Лютви Местан обяви днес , че не знае как Делян Пеевски е получил достъп до най-високото ниво на класифицирана информация „Строго секретно“.  „Изглежда процедурата за получаване на допуск до строго секретна информация е реализирана преди избирането на Пеевски за председател на ДАНС, като едно от основанията кандидатурата да бъде предложена за гласуване от Народното събрание“ твърди лидерът на ДПС и посъветва журналистите да питат  премиера, вероятно номиниращият орган може да е искал това.

Вчера стана ясно, че Делян Пеевски е получил достъп до най-високото ниво на класифицирана информация „Строго секретно“   няколко дни преди да бъде избран за председател на ДАНС. Това е направено от ДКСИ на 11 юни по неясна, но много експресна процедура, въпреки, че нормалната изисква поне триседмичен срок.  В интервю  с  Пеевски в съботния брой на вестник „Преса“  той  коментира, че има пълен достъп до класифицирана информация на най-секретно ниво. Имал и преди достъп, сега е подновен. И е категоричен,  че  няма да имаме проблем с партньорските служби за това.  От  интервюто  става ясно как Пеевски  започнал работа в ДАНС веднага след гласуването в парламента. След като в събота обяви с писмо, че е готов да парламентът да отмени избора му, той заяви, че не бил подписал акта за встъпването си в длъжност. Какво е работил Пеевски в петък и дали се е възползвал от допуска си и в следващите дни?

Досега  не получавахме отговор на въпроса кой е  предложил кандидатурата на Делян Пеевски. А дали ще  ни отговорят  кой му е дал достъпа да  секретна информация  още преди да застане начело на службата за сигурност и защо.

Логично е да  запитаме  има ли опасност за националната сигурност   от това, че Пеевски е имал достъп до  толкова секретна информация още преди да бъде избран за шеф на ДАНС.  След клетвата му в парламента в петък до днес  той е имал  достъп до кабинета на шефа на ДАНС. Възможно  е да  проучил информацията по разработките, по които той е обвиняем.  Кой ще  провери дали не е копирал  и изнесъл  секретна информация?  Ще бъде ли разследвано нарушението на закона от страна на парламента, на  премиера Орешарски и главния прокурор?

Кърджали НЮЗ

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    19.06.2013 at 16:31

    peevsi eni4arska svinq

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™