събота, 24 март, 2018
8

Животновъдите стягат протести следващата сряда

Регионалните структури на отрасъл „Животновъдство” към Националната асоциация се подготвят за протестни действия от следващата сряда. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България. „На среща с регионалните структури, която протича и в момента, обсъждаме какви действия да се предприемат. Първият протест сигурно ще е в София, след това най-вероятно ще се оттеглят по региони. За мен беше важно да чуя колегите, че са на мнение, че трябва да отстояваме интересите си и нямаме друго решение”, обясни Синапов.
„В момента целият отрасъл „Животновъдство” не знаем в какво положение сме и къде се намираме. Всички средства, които идват към нас, към сектор „Животновъдство”, идват от Европейския съюз, ние не знаем какво е договорил новият министър и дали въобще нещо е договорил. След два месеца ние нямаме никаква информация. Сутринта министърът на земеделието ми се обажда лично и ме увери, че са разсрочени лихвите по кредитите за животновъдите, което за нас беше голям проблем, а сега ние разбираме, че всъщност не са разсрочени. В тази ситуация, която се създава в държавата, ние сме застрашени да загубим цял отрасъл, застрашени сме да загубим, нещо за което сме вързали семейства, бизнес, всичко. Никой не ни казва какво се случва”, посочи Синапов.
На първата среща с животновъдите министър Греков е изявил желание да работи за тях, каза Синапов. „Как иска да работи за нас, като няма екип, няма заместници, няма хора, които да работят за нас? Той даде възможност браншът да предложи човек, но отново започнаха да се бутат партийни фигури; на нас партийни фигури не ни трябват, нека партиите се разбират, на нас ни трябват експерти, които да работят в наша полза и разбиращи хора. Няма да позволим нещата да продължат по същия начин. политическите интриги са за политиците, ние сме бранш, който искаме да оцелеем и да работим”, каза още председателят на Националната асоциация на животновъдите в България.
Зорница ПОЛЕГАНОВА

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    19.06.2013 at 20:22

    досега защо мълчаха?

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™