вторник, 20 март, 2018
309

80-годишен юбилей на общественичката Йорданка Аянова

Дългогодишната просветна деятелка и бивш кмет на община Ардино мандат (1975-1979 г.) Йорданка Аянова бе почетена на тържествено заседание на Обществения съвет за закрила на културното наследство по случай кръглата годишнина от рождението й. Гости на тържеството бяха ръководството на община Ардино начело с кмета Ресми Мурад и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, както и семейството на юбилярката.
По случай кръглата годишнина Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на Йорданка Аянова Почетен плакет и Поздравителен адрес. „Ценим високо неотклонната Ви съпричастност към всички значими културни прояви в града и общината. Ще продължаваме да разчитаме на богатия Ви опит и на подкрепата Ви към общия ни стремеж да развиваме Ардино като град на културата и духовността”, се казва в поздравителния адрес.
Изключително развълнувана Йорданка Аянова благодари сърдечно на ръководството на общината за оказаното й внимание. „Ардино е моето второ родно място. Тук минаха най-хубавите ми години.Учителските ми години бяха много щастливи. Пред очите ми израстнаха много достойни хора, пръснати из цялата страна и по света. Благодаря на съдбата, че съм имала такъв живот. Сега аз съм един щастлив човек, който се радва на обичта на хората”, сподели Йорданка Аянова. В кратка презентация бяха представени моменти от живота и дейността на Йорданка Аянова. Тя е родена на 18 юни 1935 година в смолянското село Орехово. Завършва Педагогическо училище в Пловдив. Пристига в общината като млада учителка в Ленище. Създава семейство и свързва съдбата си завинаги с Ардино. Работи в Начално училище „Хр. Ботев” и завършва задочно Българска филология в Софийския университет „Климент Охридски”. В различни периоди е била директор и на двете гимназии в града. За своята работа като просветен деец е наградена с орден „Кирил и Методий”. От 1971 до 1975 година е зам.-председател, а през следващия мандат – 1975-1979 г. е председател на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет в Ардино.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™