събота, 24 март, 2018
222

Абитуриентите на „Славейков” получиха дипломите си

В четвъртък вечерта дворът на СОУ „Петко Рачов Славейков” се изпълни с младежи, облечени в тоги и шапки. В този академичен вид зрелостниците от училището получиха официално своите дипломи. 85 удостоверения за завършено средно образование връчи директорът на най-голямото училище Милко Багдасаров. 32 плакета за отличен успех и принос за развитието на школото получиха най-добрите и заслужилите абитуриенти.
След химна на водещата Стиляна откри тържеството с представяне на випуска: „Един изключително успешен випуск, един випуск на гордост, високо самочувствие, заслужени успехи, много труд, постоянство, упоритост и слава”. Всички абитуриенти от Школата по математика с ръководител Вълчо Милчев получиха оценка Отличен 6,00 на държавния зрелостен изпит по математика, а двама ученици от 12а клас са с пълна шестица на матурата по български език и литература, което е уникално постижение не само за кърджалийския регион, където това са единствените пълни шестици, но и за съседните региони, където има максимум по една. След тази информация развълнувана бе речта на директора, който благодари на випуска за постижения, радостта и гордостта, с която са дарили него самия и училището.
Първенецът на Кърджали – гениалният математик Иван Герганов, доскорошен председател на Ученическия парламент на училището, заедно с Димитър Радев – пълен отлични на матурата по български и заместник-председател на УП, направиха обръщение от името на всички абитуриенти към ръководството и педагогическия състав на СОУ „Петко Рачов Славейков” – думи на благодарност, искрена обич и привързаност. На финала първенецът на випуска Иван Герганов, чиито постижения надали скоро ще бъдат достигнати, прочете клетвата на славейковските зрелостници, а съучениците му повтаряха след него. Заклеха се да използват знанията си за добро и напредък, да носят в сърцето си училището където и да отидат по света, да бъдат човечни и да се усъвършенстват.
Пак от името на випуска двамата връчиха подаръка – символ, който да бъде поставен на витрината с послания от всеки випуск. Класическо бухалче от специален метал, кацнало върху книга, е тазгодишната статуетка за галерията.
От името на по-малките ученици обръщение към абитуриентите направи председателят на Ученическия парламент Тодор Иванов – лауреат на много призови места от олимпиади и конкурси на различни нива, който е един от бъдещите първенци на града ни. Пожела им да разперят крила спокойни, защото са подготвени и имат всички основания да вярват в успеха си, но винаги да се връщат в гнездото, откъдето са тръгнали. За настроение и в унисон със събитието, петима ученици от 9 и 10 клас изпълниха песента от филма „Приятели”, за да покажат, че винаги ще бъдат заедно с тях и ще могат да разчитат един на друг.
Последва раздаването на дипломите – 32 плакета за отличен успех и принос за училището, а на Иван Герганов – за трайната диря, която оставя след себе си, връчи директорът Багдасаров, подпомаган от класните ръководители на 12 клас Антония Маровска, Галина Стефанова, Стойка Пачеджиева и Мая Стойчева. Последва всеобщо броене, ръководено от първенеца на випуска, след което всички абитуриенти хвърлиха символично шапките си.
Тържеството продължи с празничен коктейл, организират професионално от ученици от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™