понеделник, 19 март, 2018
10

Местан: Ще подкрепяме кабинета, докато той работи за българите

„Ще подкрепяме кабинета „Орешарски“, докато той работи за българските граждани.“ Това обяви след заседанието на КСНС лидерът на ДПС Лютви Местан. Той заяви още, че на заседанието ГЕРБ е била единствената политическа сила, която е искала предсрочни избори. Местан обаче беше категоричен, че подобен ход не би бил полезен за страната. Той заяви още, че не е бил запознат с назначението на зам.-министър Иван Иванов, който остана на поста си 2 часа вчера.

„Какви мерки предлага кабинетът, стана ясно вчера – това е планът „Орешарски“, спешните мерки в три групи – социални, бизнес среда, демократизиране на управлението. На КСНС влязох с очакване да потърсим възможности да излезем с някаква обща позиция. До това не се стигна“, каза Местан.

Имаме кабинет, зад който за първи път няма ясно парламентарно мнозинство. Партиите, които подкрепят кабинета, не образуват мнозинство – това е първото правителство на малцинството в България. Президентът постави абсолютен рекорд, като свали доверието от кабинета още на втората седмица от мандата му. Това са все отрицателни предпоставки, пред които е изправено управлението.

Най-важната отрицателна предпоставка е деструктивното управление на ГЕРБ, които не признаха изборните резултати, т.е. – не признава 42-рото НС“, добави лидерът на ДПС.

„На КСНС се сблъскаха две концепции, едната, застъпена от нас, да се даде шанс на кабинета „Орешарски“ да реализира плана, който вчера получи парламентарна подкрепа. Част от този план е приемането на изцяло нов изборен кодекс. Другата позиция е изразена от г-н Цветанов – „ние не признаваме този парламент, не признаваме вота на българските граждани от 12 май, затова да се върви незабавно към предсрочни изори“, каза още Местан след заседанието на КСНС.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™