сряда, 25 април, 2018
0

Деца от Кърджали, Пловдив, София и Варна летуват в Летния градски лагер в ОДК

За трета поредна година близо 150 деца от 1 до 4 клас прекарват лятната си ваканция в двора и залите на ОДК в Кърджали в организирания от комплекса Летен градски лагер. Освен от Кърджали и населените места в общината, тук идват и деца от Пловдив, София, Варна, дошли през лятната си ваканция на гости при баби и дядовци. Удобно и полезно и за децата, улеснение и за техните родители. Услуга напълно безплатна, което разширява и кръга на желаещите да посещават лагера.
„Тази форма на летуване се радва на огромен интерес и от страната на децата и от страна на техните родители”, сподели директорът на ОДК Златка Пеньова и допълни, че всяка година желаещите стават все повече.
И има защо. Тук малчуганите намират пълен ответ на своите интереси. Престоят им в Летния градски лагер трае от всеки делничен ден от 10 до 12.30 часа. В началото те се втурват в задължителната физарядка за подобряване на физическия си тонус. После се втурват в спортни игри – народна топка, игра на въже, куци-крак и т.н. След като са се наиграли в двора на комплекса те влизат в залите на ОДК, разпределени по интереси. Поемат ги ръководителите от школите по модерни танци, музика, рисуване, „Сръчни ръце”, „Приказен свят”, „Народни легенди”, шахмат. Прожектират им се детски филми. А всеки петък в летния градски лагер се организира и пикник до близки местности. Този петък той е до Астрономическата обсерватория, а след посещението си там децата ще имат възможност да се наиграят до насита по поляните на парк „Простор”. В понеделник, на 24 юни пък, лагерниците ще станат свидетели и ще участват в ритуалите за Еньовден. Забавлението е пълно и за всяко дете.
То ще продължи и след 30 юни, когато е краят на Летния градски лагер. От 1 до 10 юли деца от ОДК заминават за творческа ваканция край морския бряг във варненското село Кранево. „Това е награда за ОДК. За втора поредна година сме включени в програмата на Националния дворец на децата и Министерството на образованието и науката”, уточни Златка Пеньова. И допълни, че втората смяна на творческата ваканция ще трае от 11 до 20 юли.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™