събота, 17 март, 2018
4

Децата от училище „Д-р Петър Берон“ се учат да помагат в беда

На 20 юни доброволци от клуб „Сподели усмивка” на БЧК проведоха последното си ателие по проекта „Научи ме да помагам”.  Участници в ателието бяха ученици от ПУ „Д-р Петър Берон”. Инициативата е по програмата „Партньори за социална промяна“. Целта е да се помогне на млади хора със специфични нужди да повярват в себе си и да придобият знания за оказване на първа помощ на пострадали.

Със съдействието на кърджалийската фирма „Агротех” ЕООД,  една от стаите в интерната бе превърната  в ателие , в което 10 ученици научиха как  да се предпазват от инциденти, застрашаващи тяхното здраве. Тийнейджърите придобиха умение да общуват свободно с външни хора. Включването им в извънучилищни игри и занимания им помогна да натрупат малки успехи, които от своя страна ги направиха по-уверени.

Работата с децата научи доброволците на БМЧК  да станат по-толерантни,  да приемат различията и да бъдат  търпеливи и постоянни в предприетото от тях начинание.

През месец септември се очакват нови срещи с учениците от интерната. „Вече придобили различни полезни умения при общуването ни един с друг, вярваме, че работата ни ще бъде спорна. Много сме горди с постигнатото. Надяваме се успехът догодина да бъде дори по-голям,” сподели координаторът по проекта Мариела Василева.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™